Siri Kenali PASTI WP

10 Feb

PASTI HUDA SPPK

PASTI Huda SPPK terletak di No 88, Jalan 3/38D, Taman SPPK, Segambut, Kuala Lumpur. PASTI Huda SPPK ini telah ditubuhkan pada tahun 1999 oleh Dewan Pemuda PAS Segambut dengan dibantu oleh Cikgu Khatijah Ismail. Kini, PASTI Huda SPPK telah diuruskan sepenuhnya oleh Cikgu Khatijah Ismail.

Pada peringkat awalnya, PASTI Huda SPPK ini merangkap markaz kepada PAS Kawasan Segambut. Ia terletak di corner lot tidak jauh dari tempat yang ada kini. Namun, disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan, setelah 2 tahun, pengurusan PASTI Huda SPPK ini telah diambilalih oleh Cikgu Khatijah dan suami sepenuhnya. Pada tahun 2004/2005, PASTI ini telah berpindah ke No 88, Jalan 3/38D ini. Ini disebabkan oleh sewa yang semakin mahal dan pihak pengurusan PASTI juga telah mendapat sewa yang lebih murah.

KEJAYAAN

Di sudut akademik, PASTI Huda SPPK pernah mendapat Anugerah Pelajar Terbaik 5 Tahun pada tahun 2003. Di sudut sukan pula, PASTI Huda SPPK ini pernah mendapat tempat ke 2 dalam Sukan Bola Sepak & Bola Jaring PASTI Peringkat WP pada tahun 2008.

GURU

PASTI Huda SPPK ini mempunyai seramai 6 orang guru dan seorang pengasuh. Setiap kelas mempunyai mempunyai 2 orang guru. PASTI Huda SPPK ini juga mempunyai seorang guru yang telah berkhidmat semenjak PASTI SPPK ini dibuka lagi iaitu Cikgu Noryati Jamari. Beliau telah berkhidmat selama 11 tahun.

PERKHIDMATAN

PASTI Huda SPPK ini mengambil pelajar-pelajar 4,5,dan 6 tahun. Setiap kelas mempunyai 2 orang guru. Kelas 4 tahun kini mempunyai seramai 25 orang pelajar, 5 tahun pula seramai 30 orang dan 6 tahun seramai 23 orang. PASTI Huda SPPK ini juga menyediakan perkhidmatan penjagaan kanak-kanak bermula jam 7 pagi sehingga 6 petang. Selain itu, kelas pengajian Al-Quran juga disediakan pada sebelah malamnya iaitu bermula jam 8 malam sehingga 9.30 malam.

Semoga PASTI Huda SPPK ini terus berjaya dan terus memberikan perkhidmatan pendidikan yang terbaik untuk pelajar-pelajarnya seterusnya melahirkan generasi-generasi yang soleh dan solehah.

Perkhidmatan
PASTI SPPK ini mengambil pelajar-pelajar

4,5,dan 6 tahun. Setiap kelas mempunyai 2

orang guru. Kelas 4 tahun kini mempunyai

seramai 25 orang pelajar, 5 tahun pula seramai

30 orang dan 6 tahun seramai 23 orang.
PASTI SPPK ini juga menyediakan perkhidmatan

penjagaan kanak-kanak bermula jam 7 pagi

sehingga 6 petang.
Selain itu, kelas pengajian AL-Quran juga

disediakan pada sebelah malamnya iaitu bermula

jam 8 malam sehingga 9.30 malam.

[rockyou id=156520678&w=426&h=320]

Advertisements

One Response to “Siri Kenali PASTI WP”

  1. abu bakar February 11, 2010 at 4:42 am #

    tahniah cikgu khatijah teruskan perjuangan moga2 allah redha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: