Selamat Hari Guru 2011

13 May

PASTI WP mengucapkan selamat menyambut hari guru kepada semua guru-guru di Malaysia terutamanya guru-guru pasti yang mengajar anak-anak pasti di Kuala Lumpur.  Semoga Allah menerima segala penat jerih anda dalam mendidik anan-anak pasti dengan pendidikan islam sebagai amal-amal soleh. Ikhlas kan diri dan sabar dalam mendepani kerenah anak-anak, mudah-mudahan Allah akan membalasnya dengan sebaik-baik balasan.

Pada tahun ini, sambutan hari guru Pasti peringkat Kebangsaan akan diadakan di Hotel Grand Blue Wave, Shah Alam. InsyaAllah saya sendiri akan turun mengetuai kontinjen guru-guru pasti WP ke Shah Alam Sabtu depan 21Mei 2011.

Seperti biasa hari guru adalah antara hari-hari yang bahagia buat para guru. Pelajar-pelajar biasanya akan menghadiahkan guru-guru mereka dengan sesuatu yang istimewa. InsyaAllah, mungkin saya boleh kongsikan antara barangan yang akan diperolehi nanti. Ini kerana isteri saya juga adalah guru pasti. Beliau mengajar di Pasti Al-Aulad. Kita tengok nanti hadiah apa yang akan dia dapat!

Advertisements

2 Responses to “Selamat Hari Guru 2011”

  1. nazzli May 14, 2011 at 2:24 pm #

    Salam…semoga Allah membalasnya segala usaha murni yg dicurahkan for anak2 pasti…amin,,,,kepada anak2 pasti,,,selamat menjalankan peperiksaan,,,,amin…
    anak saya d pasti al ummah,,,

  2. Ummu sulaim May 15, 2011 at 9:52 am #

    Salam dn selamat hari guru kpd semua cikgu2 pasti. Hari guru dtg lg. Setiap thn bl tiba hr guru, guru mnnti souvenier dr ank murid. Apakah dgn pmberian itu brmkna kt diingati? Kl x d bri, mknanya guru x d hrgai? Cikgu pl trnnti2 pmberian dr pelajar. Hati kecil brkt2 bl ank murid x bg ape2. Sskali kt hrus akui yg kt sbnrnya ingin jg d hrgai. Kt manusia biasa. Tahniah kpd semua guru pasti yg brhempas pulas mengajar ank2 pasti d kelas, d padang dn d mn sj. Tahniah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: