Program bersama si cilik di UM

11 Oct

Dalam kesibukan guru-guru Pasti menghabiskan sukatan pelajaran masing-masing, sempat lagi beberapa Pasti di kawasan Lembah Pantai menghadiri satu program yang dianjurkan oleh mahasiswa UM pada 5 Oktober 2011 sempena dengan Festival Konvokesyen UM (FESKUM). Program yang diberi nama “Ceria Bersama Si Cilik(CELIK’11)” bertemakan “kecik-kecik Cili Padi-Pelajar Kreatif dan inovatif”.

3 buah Pasti Lembah Pantai telah dijemput ke program tersebut sebagai memeriahkan lagi program. Mereka ialah Pasti Assofi, An Nur dan Al-NurHidayah. Selain itu ada juga penyertaan daripada tadika-tadika lain iaitu Tadika Comel Kreatif & amp;amp, Tadika Saya, Tadika Islam Haziq, Tadika Pelangi Comel Little Caliphs dan Tadika Twinkle Tots.

Tadika Islam Haziq dan Twinkle Tots telah diberi tugas membuat persembahan pada hari itu. Wah hebat gak mereka menari. Seterusnya acara turut memuatkan penampilan khas..nak tau cuba teka……”betul,betul,betul”….tentulah Upin dan Ipin. Ahaa.. bukan senang nak jumpa kalau tak menerima jemputan seperti ini. Terhibur sungguh anak-anak Pasti pada hari itu. Sempat bergambar lagi. Pihak penganjur turut menyediakan soalan –soalan kuiz dan cabutan bertuah…Aktif juga anak-anak Pasti menjawab soalan…berebut-rebut masing-masing nak menjawab. Maklumlah nak bawa balik hadiah. Banyak juga hadiah dan hamper yang diperolehi anak-anak Pasti.
Sebenarnya banyak pengalaman yang dapat ditimba apabila anak-anak Pasti didedahkan dengan program-program luar bilik darjah. Jadi jangan lepaskan peluang jika menerima jemputan seumpamanya di lain masa.Terima Kasih pihak penganjur. Semoga program seperti ini dapat diteruskan setiap tahun kerana faedahnya cukup besar.

Pengurus As-Sofi. Cikgu Noni.

Advertisements

One Response to “Program bersama si cilik di UM”

  1. ita October 11, 2011 at 11:00 am #

    bagus…semoga pelajar pasti sentiasa menjadi pilihan penganjur dalam menganjurkan program untuk kanak-kanak tadika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: