Jamuan Silaturrahim di Al-Aulad

17 Oct

Pada Jumaat 14 Oktober 201 yang lalu, Pasti Al-Aulad, Bandar Tun Razak telah mengadakan majlis silaturrahim dengan semua ibu bapa dan anak-anak pasti yang belajar disitu. Program ini yang pada asalnya ialah program jamuan hari raya, tetapi telah ditunda ke hari Jumaat lepas memandangkan terlalu banyak sangat rumah terbuka pada Syawal tempohari. Dikuatiri tidak ramai ibubapa yang akan hadir jika diadakan semasa Syawal.
Program telah bermula tepat pukul 9:00 malam dan telah dirasmikan oleh Yang Di Pertua Pas Kawasan Bandar Tun Razak, Tuan Haji Najib Ahmad. Timbalan Pengarah Pasti WP, Sdr Abdul Halid Basir yang juga merupakan Pengurus Pasti Al-Aulad telah berucap menggantikan Pengarah Pasti WP yang tidak dapat hadir.
Menurut Cikgu Ida, hampir semua ibubapa pelajar pasti ini telah hadir pada malam tersebut. Apa tidaknya, makanan yang disediakan habis licin, hanya tinggal kuah sahaja. Makanan utama yang disediakan adalah nasi beriani dan sate. Pengurus sendiri tak dapat nak merasa nasi beriani sebab habis cepat tak sempat nak makan.
Saya sebagai Pengurus Pasti Al-Aulad mengucapkan berbanyak banyak terima kasih kepada semua ibubapa anak-anak pasti yang belajar disini kerana telah memberi kami kepercayaan untuk mendidik anak-anak mereka. Sokongan dan kepercayaan yang diberikan amat-amat kami hargai.

Cikgu Ida dan Pengurus di pintu pagar pasti menyambut tetamu yang hadir

Ucapan aluan Timbalan Pengarah Pasti WP

Ucapan perasmian oleh YDP Pas Bandar Tun Razak, Tuan Haji Najib Ahmad

Antara yang hadir

Ibubapa yang hadir mendengar ucapan perasmian

Anak-anak seronok bermain

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: